Pažitka
Název:

Květáková polévka


Květáková polévka


Ingredience:
Ingredience:
petržel1 ks
mrkev2 ks
brambora1 ks
celer kousek
máslo kousek
olivový olej1 lžíce
hladká mouka2 lžíce
podravka1 lžíce
sůl1 lžička
cukr1 lžička
česnek2 stroužky
Postup přípravy:

Chutná polévka s kousky květáku....

Zeleninu si nastrouháme na jemno a dáme restovat v kastrůlku na kousku másla s trochou oleje, až pustí zelenina barvičku. Poté přilijeme asi 1,5l vody a vhodíme kousky květáku, bramboru nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek, okořeníme (majoránka, sůl, pepř) a necháme vařit do změknutí. Mezitím si z másla, oleje a mouky uděláme jíšku a tou polévku zahustíme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lenka Křížová , Malenka

    zavřít okno