Pažitka
Název:

Květáková polévka s bramborem, mrkví, celerem, petrželí, cizrnou a mandlovým mlékem


Květáková polévka s bramborem, mrkví, celerem, petrželí, cizrnou a mandlovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
květák1/2 ks
větší mrkev2 ks
řapíkatý celer40 g
petržel1 ks
větší brambora1 ks
cizrna Bonduelle50 g
majoránka dle chuti
sůl dle chuti
mandlové mléko60 ml
voda1,5 l
Postup přípravy:

Polévky milujeme a nedovedeme si představit den bez nich. 
Původně to měla být bramboračka, ale nějak se to zvrhlo. Číhal na mě v lednici načatý květák a cizrna. Takže jsem do polévky přidávala a přidávala a vznikla...

Než se pustíme do vaření polévky, musíme si očistit a nakrájet zeleninu.
Květák rozebereme na růžičky, mrkev, petržel a brambor očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si necháme rozpustit kousek Ghí na kterém orestujeme připravenou mrkev, petržel, celer a květák. Když je zelenina mírně prohřátá a kuchyní se line příjemná vůně, zalijeme vodou, osolíme a přidáme majoránku. Po 10 minutách vaření přidáme pokrájený brambor a cizrnu, kterou vyšleháme ve vysoké nádobě společně s mandlovým mlékem, vše společně povaříme do změknutí zeleniny. Hotovou polévku můžeme připravit v hladké podobě rozmixováním tyčovým mixérem či přepasírováním nebo kousky zeleniny v polévce jen rozmačkat.

Vznikla polévka velmi jemné a příjemné chuti.

Dobrou chuť i vám.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno