Pažitka
Název:

Květáková polévka s hráškem, zahuštěná hraškou


Květáková polévka s hráškem, zahuštěná hraškou


Ingredience:
Ingredience:
květák1/2 ks
mražená zelenina - mrkev a hrášek1 balení
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kari koření dle chuti
cherry rajčátka2 ks
voda dle potřeby
hračka na zahuštění dle potřeby
Postup přípravy:

V zimě jsou polévky nejlepší jídlo přes den. Zeleninové zahuštěné, ale i vývary vás krásně prohřejí a zaženou hlad.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a s omytými cherry rajčátky dáme povařit doměkka. Rajčátka po změknutí vyjmeme. Přidáme sůl, pepř a drcený kmín. Ke konci vaření přidáme zmrazený hrášek s mrkví a špetku koření. Krátce ještě povaříme a zahustíme dle potřeby hraškou. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno