Pažitka
Název:

Květáková polévka s pečeným česnekem

vegetariánský recept


Květáková polévka s pečeným česnekem


Ingredience:
Ingredience:
květák1 ks
menší pórek1 ks
česnek pečený v alobalu1 palice
zeleninový vývar nebo voda1 l
máslo1 lžíce
sůl dle chuti
muškátový oříšek špetka
Postup přípravy:

Vyzkoušejte květákovou polévku se zajímavou chutí pečeného česneku, který by neměl především v chladném období chybět, jelikož je to přírodní obrana proti bacilům.

Na másle orestujeme na kousky nakrájený a mírně osolený pórek. Přidáme květák a ze slupek vymačkaný česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, osolíme, okořeníme dle chuti a vaříme do změknutí květáku. Poté vyndáme pár růžiček květáku na dozdobení a polévku rozmixujeme. Kdo chce přidá na zjemnění cca 2 lžíce smetany.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno