Ingredience: | |
květák | 1 ks |
menší pórek | 1 ks |
česnek pečený v alobalu | 1 palice |
zeleninový vývar nebo voda | 1 l |
máslo | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
muškátový oříšek | špetka |
Vyzkoušejte květákovou polévku se zajímavou chutí pečeného česneku, který by neměl především v chladném období chybět, jelikož je to přírodní obrana proti bacilům.
Na másle orestujeme na kousky nakrájený a mírně osolený pórek. Přidáme květák a ze slupek vymačkaný česnek. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, osolíme, okořeníme dle chuti a vaříme do změknutí květáku. Poté vyndáme pár růžiček květáku na dozdobení a polévku rozmixujeme. Kdo chce přidá na zjemnění cca 2 lžíce smetany.
Doboru chuť!
Podrobné info: