

| Ingredience: | |
| České Ghíčko Bio | dle potřeby |
| květák | 400 g |
| bílá ředkev | 1 ks |
| bílá cibule | 1 ks |
| polníček | 50 g |
| voda | 1 l |
Znáte polníček? Ne? Tak si jej určitě v tomto období zařaďte do svého jídelníčku. Je bohatým zdrojem vitamínu C, dále vitamínu E, B, provitamínu A, obsahuje kyselinu listovou, železo a je rovněž bohatým zdrojem hořčíku.
Má uklidňující vliv na nervovou soustavu, zlepšuje činnost srdce a stav cév a posiluje obranyschopnost.
Na Českém Ghíčku si orestujeme bílou cibuli, přidáme růžičky květáku společně s pokrájenou bílou ředkví. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká přidáme polníček a krátce prohřejeme. Já jsem jen vhodila do polévky, zamíchala a stáhla z plotny.
Podrobné info: