Pažitka
Název:

Květáková polévka s rýžovou smetanou na Českém Ghíčku


Květáková polévka s rýžovou smetanou na Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
pórek1 ks
brambora1 ks
květák bez košťálu1 ks
petržel1 ks
voda1 l
mletý kmín špetka
umeocet1 lžíce
rýžová smetana dle potřeby
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
Postup přípravy:

Včera večer jsem seděla v křesle a vzpomněla jsem si na prababiččinu podmáslovou polévku. Na tu chuť nikdy nezapomenu. Přemýšlela jsem jak jí udělat, aby ji mohl i náš Tomášek. Po neděli zásoby nic moc, ale květák, petržel, pórek se v zásobách ještě našel. Rýžovou smetanu jsem měla otevřenou a citrón se na mě smál z misky. No a vyplatilo se. Tomášek křičel mami Mňami a já málem spálila maso na plotně.

Na Českém Ghíčku jsem orestovala pórek, přidala květák, petržel. Prohřála, zalila vodou, přidala pokrájenou bramboru a kmín, povařila do měkka. Ke konci jsem přidala 3 lžíce rýžové smetany, lžíci Umeocta a podle chuti šťávu z citrónu.

Pokud Vám nedělá problém podmáslí místo rýžové smetany dejte podmáslí a přikyselte dle chuti citrónem, já dala šťávu z poloviny citrónu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno