Ingredience: | |
květák | 1/2 ks |
brambora | 2 ks |
mrkev | kousek |
slanina (pár plátků schováme na ozdobení) | 100 g |
máslo | kousek |
drcený kmín | špetka |
muškátový oříšek | špetka |
máslová jíška | 3 lžíce |
sůl | špetka |
Polévku dozdobíme slaninou....
Nejprve nakrájíme nadrobno slaninu a na kousku másla ji orestujeme. Mrkev nastrouháme najemno, brambory nakrájíme na malé kostičky cca 1 x 1cm a květák posekáme nadrobno. Ke slanině přidáme mrkev a chvilku restujeme, aby nám pustila barvu. Poté zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme květák a brambory, okořeníme, osolíme a vaříme doměkka.
Nakonec zahustíme máslovou jíškou a provaříme. Zbylé plátky slaniny položíme na suchou pánev a zprudka ji vyškvaříme dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a zbavíme přebytečného tuku. Takto vyškvařenou slaninou polévku posypeme a nazdobíme.
Podrobné info: