

| Ingredience: | |
| květák Romanesco | 1 kg |
| kukuřičný škrob | 150 g |
| hladká mouka + na poprášení | 75 g |
| kypřící prášek | špetka |
| vychlazená sodovka | cca 500 ml |
| vločková sůl | dle chuti |
| Wasabbi majonéza: | |
| majonéza | dle potřeby |
| wasabi | dle chuti |
| citronová šťáva | dle chuti |
| Na smažení: | |
| olej | dle potřeby |
Návyková verze české klasiky - smaženého květáku. Jistě si tento recept zamilujete, tak jako já.
Očištěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.
V misce smícháme škrob, mouku a kypřící prášek. Přiléváme sodovku a nožem promícháváme, aby vzniklo hustší těstíčko.
V pánvi rozehřejeme olej. Plátky květáku obalíme v těstíčku a smažíme. Asi 2 - 3 minuty z každé strany - dokřupava. Vyndáme na ubrousek a odsajeme přebytečný tuk.
Majonézu promícháme s wasabi a citronovou šťávou (obojí podle vaší chuti).
Podáváme s bramborem.
Podrobné info: