Pažitka
Název:

Květáková tempura

vegetariánský recept


Květáková tempura


Ingredience:
Ingredience:
květák Romanesco1 kg
kukuřičný škrob150 g
hladká mouka + na poprášení75 g
kypřící prášek špetka
vychlazená sodovkacca 500 ml
vločková sůl dle chuti
Wasabbi majonéza:
majonéza dle potřeby
wasabi dle chuti
citronová šťáva dle chuti
Na smažení:
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Návyková verze české klasiky - smaženého květáku. Jistě si tento recept zamilujete, tak jako já.

Očištěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.

V misce smícháme škrob, mouku a kypřící prášek. Přiléváme sodovku a nožem promícháváme, aby vzniklo hustší těstíčko.

V pánvi rozehřejeme olej. Plátky květáku obalíme v těstíčku a smažíme. Asi 2 - 3 minuty z každé strany - dokřupava.  Vyndáme na ubrousek a odsajeme přebytečný tuk.

Majonézu promícháme s wasabi a citronovou šťávou (obojí podle vaší chuti).

Podáváme s bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno