Pažitka
Název:

Květákové brownies


Květákové brownies


Ingredience:
Ingredience:
menší květák1 ks (cca 800g)
vejce3 ks
pohanková mouka1 hrnek
kakao1/2 hrnku
banán1 ks
mléko1/2 hrnku
stévie nebo třtinový cukr dle chuti
práášek do pečiva1 lžička
sůl špetka
strouhaný kokos na vysypání formy
kokosový olej na vymazání formy
Postup přípravy:

Květákové brownies nebo květáková buchta .. můžete si tomu říkat jak chcete. Každopádně je to můj další pokus o zdravý a bezlepkový moučník, který můžete mlsat bez výčitek. V receptu jsem použila svou oblíbenou pohankovou mouku, ale můžete použít například i mouku rýžovou nebo jinou bezlepkovou variantu. Troufnu si říct, že pokud dáte někomu tento moučník ochutnat, rozhodně nepozná, že v něm nějaký květák je. Je v něm totiž dokonale ukrytý. Zároveň je díky němu po upečení buchta krásně vláčná a působí trochu "nedopečeným" dojmem. Toho se ovšem nebojte, je to tak správně.

Květák očistíme a rozebereme ho na růžičky. Ty pak vložíme do mixéru nebo food processoru a vše rozmixujeme. K rozmixované směsi přidáme všechny ostatní suroviny kromě kokosu a kokosového oleje a znovu vše rozmixujeme na hladké těsto. Pokud by se Vám těsto zdálo moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Formu (použila jsem obdelníkovou 23x33x5 cm) vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno