

| Ingredience: | |
| květák | 300 g |
| kokosové mléko z plechovky | 4 lžíce |
| voda | 1 hrnek |
| mražený hrášek | 1 hrnek |
| malá cuketa | 1/2 ks |
| kurkuma | 3 lžičky |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| sušený nebo čerstvý koriandr | dle chuti |
| kajenský pepř | dle chuti |
| brokolice, špenát | dle chuti |
Zbytky zeleniny v mé lednici končí většinou na tento způsob. Kombinace květáku, cukety, hrášku a kokosového mléka je (pro někoho možná překvapivě) tak super, že ji sdílím. Tahle verze je navíc fresh - ideální na léto a hrášek vám dodá potřebné bílkoviny.
Na velké pánvi na (kokosovém) oleji restujeme pár sekund jen koření, poté přidáme růžičky květáku a pár minut restujeme. Zalijeme vodou, necháme povařit 5-10 minut a přidáme hrášek a cuketu (případně i jinou zeleninu). Po pár minutách přidáme kokosové mléko a vaříme, dokud není zelenina měkká. Průběžně můžeme dosolit a dochutit kořením.
Kari podáváme s rýží a ideálně i čerstvým koriandrem a citronem.
Podrobné info: