Ingredience: | |
velký květák | 1 ks |
vejce | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
solamyl | 2 lžíce |
strouhanka | dle potřeby |
kurkuma | špetka |
sezamová semínka | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
muškátový oříšek | dle chuti |
rukola | dle potřeby |
petrželka nebo libeček | dle chuti |
Koupila jsem si krásný květák a chtěla z něj připravit něco netradičního, a tak jsem zkusila květákové karbanátky se smaženou rukolou.
Květák uvaříme v osolené vodě s kmínem. Necháme vychladnout a poté rozebereme na růžičky. Rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, utřený česnek se solí, muškátový oříšek, špetku kurkumy, solamyl, strouhanku a nasekanou petrželku nebo libeček. Mokrou rukou uděláme placičky nebo šišky a obalíme ve strouhance. Posypeme sezamovým semínkem a dáme na plech s pečícím papírem (pokapaný olejem) péci do rozehřáté trouby. Posypeme sezamovým semínkem. Pečeme dozlatova z obou stran. Podáváme se smaženou rukolou.
Podrobné info: