Pažitka
Název:

Květákové karbanátky a květákové šišky se smaženou rukolou

vegetariánský recept


Květákové karbanátky a květákové šišky se smaženou rukolou


Ingredience:
Ingredience:
velký květák1 ks
vejce1 ks
česnek2 stroužky
solamyl2 lžíce
strouhanka dle potřeby
kurkuma špetka
sezamová semínka dle potřeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
muškátový oříšek dle chuti
rukola dle potřeby
petrželka nebo libeček dle chuti
Postup přípravy:

Koupila jsem si krásný květák a chtěla z něj připravit něco netradičního, a tak jsem zkusila květákové karbanátky se smaženou rukolou.

Květák uvaříme v osolené vodě s kmínem. Necháme vychladnout a poté rozebereme na růžičky. Rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, utřený česnek se solí, muškátový oříšek, špetku kurkumy, solamyl, strouhanku a nasekanou petrželku nebo libeček. Mokrou rukou uděláme placičky nebo šišky a obalíme ve strouhance. Posypeme sezamovým semínkem a dáme na plech s pečícím papírem (pokapaný olejem) péci do rozehřáté trouby. Posypeme sezamovým semínkem. Pečeme dozlatova z obou stran. Podáváme se smaženou rukolou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno