Pažitka
Název:

Květákové kari s kokosovým mlékem

vegetariánský recept


Květákové kari s kokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
menší květák1 ks
cibule1 ks
česnek3 stroužky
mrkev nakrájená na kostičky3 ks
thajská zelená kari pasta1 lžička
cizrna1 plechovka
kokosové mléko dle potřeby
listový špenát1 - 2 hrsti
zelený hrášek dle chuti
římský kmín1 lžička
olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás recept na nejdokonalejší květákové kari na světě. Jakmile si ho jednou zkusíte připravit, nebudete chtít už nikdy jiné. Základem dobrého kari je specifické koření a čerstvé suroviny. Toto jídlo se dá připravit na tisíc způsobů, ale kombinace květáku, cizrny, špenátu a kokosového mléka patří mezi mé nejoblíbenější.

Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Po chvilce přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit. Do pánve přidáme květák rozebraný na růžičky, mrkev, kokosové mléko, cizrnu, římský kmín a vše zalijeme cca 1 hrnkem vody. Pánev přikryjeme poklicí a necháme probublávat, dokud nebude zelenina měkká. Ke konci vaření přidáme listový špenát, hrášek a vše necháme ještě chvilku provařit. Pokud se vám omáčka bude zdát moc hustá, můžete přidat ještě trošku vody. Kari ochutíme podle potřeby solí a před podáváním ho můžeme dozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Podáváme s rýží nebo s libanonským chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno