Pažitka
Název:

Květákové pečené placičky v sýrovém těstíčku s chorizem


Květákové pečené placičky v sýrovém těstíčku s chorizem


Ingredience:
Ingredience:
menší květák1 ks
Těstíčko:
vejce2 ks
muškátový květ (kari koření) špetka
pepř dle chuti
mlékocca 1/2 hrnku
petrželka dle chuti
sůl dle chuti
strouhaný čedar150 g
pokrájené chorizo100 g
hladká mouka2,5 lžíce
Postup přípravy:

Květákové placičky, rychlé a jednoduché jídlo, které si můžete dát s třeba jako já se zeleninovým salátem, s bramborami, nebo jen tak samotné.

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme doměkka v osolené vodě. Vidličkou nebo šťouchadlem na brambory květák rozmačkáme. Z čedaru, vajec, mléka, hladké mouky, koření a petrželky si uděláme těstíčko. Podle konzistence přidáme mouku, když je těstíčko řídké, nebo mléko, když je těstíčko husté. Z květáku tvarujeme placičky, které v těstíčku obalíme. Poklademe na plech s pečícím papírem, pokapaný olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno