

| Ingredience: | |
| voda | 2,5 l |
| malý květák | 1 ks |
| kuřecí sklete | 1 ks |
| mrkev | 1 ks |
| kapusta | 1/4 ks |
| petrželka | dle chuti |
| libeček | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| kari koření | špetka |
| Vaječné kapání: | |
| vejce | 1 - 2 ks |
| hrubá mouka | dle potřeby |
Tato polévka je u nás velmi oblíbená. Díky vaječnému kapání, nemusíte již ani zahušťovat.
Omytý skelet s květákem, rozebraným na kostičky, s omytou pokrájenou mrkví a nasekanou kapustou dáme vařit. Přidáme kari koření, sušený libeček a petrželku a vaříme doměkka. Měkké uvařené maso ze skeletu obereme a dáme na talířek stranou. Do polévky zavaříme kapání z vajíčka a hrubé mouky (lijeme do polévky přes vidličku). Vrátíme nakrájené maso do polévky a ještě vše krátce povaříme. Dochutíme podle chuti solí a pepřem. Podáváme s pečivem nebo jen samotné.
Podrobné info: