Pažitka
Název:

Květákovo-kapustová polévka s mrkví, kuřecím masem a vaječným kapáním


Květákovo-kapustová polévka s mrkví, kuřecím masem a vaječným kapáním


Ingredience:
Ingredience:
voda2,5 l
malý květák1 ks
kuřecí sklete1 ks
mrkev1 ks
kapusta1/4 ks
petrželka dle chuti
libeček dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
kari koření špetka
Vaječné kapání:
vejce1 - 2 ks
hrubá mouka dle potřeby
Postup přípravy:

Tato polévka je u nás velmi oblíbená. Díky vaječnému kapání, nemusíte již ani zahušťovat.

Omytý skelet s květákem, rozebraným na kostičky, s omytou pokrájenou mrkví a nasekanou kapustou dáme vařit. Přidáme kari koření, sušený libeček a petrželku a vaříme doměkka. Měkké uvařené maso ze skeletu obereme a dáme na talířek stranou. Do polévky zavaříme kapání z vajíčka a hrubé mouky (lijeme do polévky přes vidličku). Vrátíme nakrájené maso do polévky a ještě vše krátce povaříme. Dochutíme podle chuti solí a pepřem. Podáváme s pečivem nebo jen samotné. 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno