

| Ingredience: | |
| zeleninový vývar | 1 l | 
| menší květák | 1 ks | 
| menší pórek | 1 ks | 
| česnek | dle chuti | 
| tvrdý sýr | dle chuti | 
| sůl | špetka | 
| pepř | špetka | 
| kmín | špetka | 
| vegeta | špetka | 
| hladká mouka a máslo | na jíšku | 
| petrželka | hrstka | 
Polévky u nás „frčí“. Někdo rád vývary, někdo zahuštěné a já osobně dávám přednost krémovým. Ať už smetanovým či čistě zeleninovým.
A tato polévka je opravdu moc dobrá. Sýr s opečeným česnekem ji dává opravdu šmak.
Orestujeme na másle nakrájený na hrubo pórek a celé stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme kmín a květák rozdělený na růžičky. 
 Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté si vyndáme par růžiček a zbytek rozmixujeme.
 Znovu zahřejeme, pokud je třeba zahustíme trošku máslovou jíškou a přidáme zbylé malé růžičky květáku.
 Dochutíme, pokud je potřeba a na talíři servírujeme s kopičkou strouhaného sýra, orestovanými plátky česneku a sekanou petrželkou.
Polévku můžeme doplnit krutonky s česnekem.
Podrobné info: