

| Ingredience: | |
| malý květák | 1 ks |
| mini morková kost | 1 ks |
| pórek | 1 ks |
| voda | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| kurkuma | špetka |
| muškátový květ | špetka |
| rajče | 1 ks |
| mražená kukuřice | hrst |
| mražená mrkev | hrst |
| čerstvá majoránka | dle chuti |
| libeček | dle chuti |
| Na nočky: | |
| máslo | 2,5 lžíce |
| krupička | 3,5 lžíce |
| vejce | 1 ks |
| sůl | špetička |
| muškátový květ | špetička |
| kari koření | špetička |
Měla jsem malý květák. Na smažení to nebylo, na mozeček to taky bylo málo a tak vznikla polévka. Abych nemusela přidávat jíšku, udělala jsem do polévky pár krupicových noků.
Květák rozebereme na růžičky a pórek pokrájíme na kolečka. Vše dáme vařit doměkka. Přidáme sůl, kvůli vývaru přidáme i malou morkovou kost na vyvaření spolu s rajčátkem, pepř, špetku kurkumy, bylinky a muškátový květ. Vše společně vaříme doměkka. Ponorným mixérem zeleninu mírně rozmixujeme. Přidáme mrkev a kukuřici a ještě krátce povaříme. Odstraníme kos a připravíme si nočky. Změklé máslo smícháme s vejcem a moukou, přidáme sůl a špetku muškátového květu. Uděláme si těstíčko, které necháme cca půl hodiny odpočinout. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme nočky, které vaříme ještě cca 5 - 8 minut. Ozdobíme bylinkami a podáváme.
Podrobné info: