Pažitka
Název:

Květákovo-pórkový vývar s krupicovými nočky


Květákovo-pórkový vývar s krupicovými nočky


Ingredience:
Ingredience:
malý květák1 ks
mini morková kost1 ks
pórek1 ks
voda dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kurkuma špetka
muškátový květ špetka
rajče1 ks
mražená kukuřice hrst
mražená mrkev hrst
čerstvá majoránka dle chuti
libeček dle chuti
Na nočky:
máslo2,5 lžíce
krupička3,5 lžíce
vejce1 ks
sůl špetička
muškátový květ špetička
kari koření špetička
Postup přípravy:

Měla jsem malý květák. Na smažení to nebylo, na mozeček to taky bylo málo a tak vznikla polévka. Abych nemusela přidávat jíšku, udělala jsem do polévky pár krupicových noků.

Květák rozebereme na růžičky a pórek pokrájíme na kolečka. Vše dáme vařit doměkka. Přidáme sůl, kvůli vývaru přidáme i malou morkovou kost na vyvaření spolu s rajčátkem, pepř, špetku kurkumy, bylinky a muškátový květ. Vše společně vaříme doměkka. Ponorným mixérem zeleninu mírně rozmixujeme. Přidáme mrkev a kukuřici a ještě krátce povaříme. Odstraníme kos a připravíme si nočky. Změklé máslo smícháme s vejcem a moukou, přidáme sůl a špetku muškátového květu. Uděláme si těstíčko, které necháme cca půl hodiny odpočinout. Pomocí dvou lžiček vytvarujeme nočky, které vaříme ještě cca 5 - 8 minut. Ozdobíme bylinkami a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno