Název:Květákový krém
Ingredience:
| Ingredience: |
| máslo | 50 g |
| nadrobno krájená cibule | 1/2 ks |
| stroužky česneku na plátky | 2 ks |
| vařený květák | 700 g |
| vařené nové brambory | 250 g |
| kuřecí vývar | 300 ml |
| mléko | 150 ml |
| smetana ke šlehání | 50 ml |
| sůl | 1 špetka |
| pepř čerstvě mletý | 1 špetka |
Postup přípravy:Květák mám nejradši smažený, ale pro tentokrát udělám výjimku a pochutnáme si na výborném krému, který umocní krásně opečené křupavé krutonky.
1. V hrnci nechte rozpustit máslo a na něm zesklovatět cibulku, tak aby změkla.
2. Poté přidejte i nakrájený česnek, který spolu s cibulkou ještě chvíli restujete.
3. Poté do hrnce vsypte uvařené brambory a květák, které zalijete kuřecím vývarem a necháte cca 5min
problublat.
4. Přidejte odměřené mléko a smetanu ke šlehání.
5. Mezi tím, si na pánvi opečte krutonky. Já je mám nejraději z vesnického bochníku, který je plný semínek.
6. Hrnec s polévkou odstavte ze sporáku a polévku dohladka rozmixujte tyčovým mixérem. Já osobně ji mám raději, když jsou tam stále kusy zeleniny.
7. Dochuťte solí, pepřem a ihned podávejte ozdobené opečenými krutonky.
... with love Dominika
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno