

| Ingredience: | |
| dýně Hokkaido | 1 ks | 
| menší květák | 1 ks | 
| silný drůběží vývar | dle potřeby | 
| babské ucho neboli šalvěj | pár lístků | 
| máslo | kousek | 
| citronový pepř | špetka | 
| citronový pepř | špetka | 
| mořská sůl | špetka | 
| olivový olej | trochu | 
Dostala jsem dárek, moment překvapení a ohromná radost..nic jiného jsem si nemohla přát. Je to asi dost vidět na fotografiích, ta velká změna. Zatím se s přístrojem spíše seznamuji a snažím se ho pokořit. Dost možná by se hodilo i pár hodin odborného školení, tolik čudlíků a funkcí...
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na měsíčky, silné tak zhruba 1 cm. Kousky dýně narovnáme do menšího pekáčku, posypeme pepřem a solí, zakápneme olejem a rukama pořádně promícháme. Při 180 stupních zhruba 30 minut pečeme, přičemž jednotlivé kousky dýně v polovině pečení obrátíme.
Syrový květák rozmixujeme na drobno a na lžíci másla lehce orestujeme. Zalijeme trochou vývaru, případně dosolíme, dopepříme a dusíme na skus.
Květák přisypeme do pekáčku k měkké dýni a opatrně promícháme. Celou směs přelijeme šalvějovým máslem. Na to potřebujeme rozehřát máslo (asi dvě lžíce), do kterého vhodíme posekané lístky šalvěje, které krátce orestujeme.
Pekáček vložíme zpět do trouby a necháme asi 5 minut pořádně rozvonět.
Podrobné info: