Pažitka
Název:

Květákový mozeček s vařenými bramborami


Květákový mozeček s vařenými bramborami


Ingredience:
Květákový mozeček:
celý květák1 ks
velká cibule1 ks
vajčka4 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
máslo2 lžíce
Brambory:
středně velké brambory8 ks
voda dle potřeby
kurkuma špetička
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Květák je zelenina, která vévodila mému dětství a miluji ji dodnes v jakékoliv úpravě. Květákový mozeček je jídlo, které je uvařené v mžiku, a přesto si na něm člověk moc pochutná.

Květák natrhaný na růžičky povaříme doměkka v osolené vodě. V pánvi si rozehřejeme 2 PL másla, na nich dozlatova orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Mezitím slijeme vodu z uvařeného květáku, který vidličkou rozmačkáme na malé kousky. Ke květáku přidáme hotově orestovanou cibuli. Zatím květák s cibulkou nepromícháváme a připravíme ze čtyř vajíček na té samé pánvi bez jakéhokoliv dalšího přidání oleje nebo másla míchaná vajíčka, která jen lehce osolíme. Jakmile jsou míchaná vajíčka hotová, dáme je do hrnce ke květáku a cibulce a vše opatrně promícháme. Tahle verze je skvělá tím, že jídlo nevypadá „rozňahňaně“.

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme do vody, kterou osolíme a přidáme do ní špetičku kurkumy. Brambory uvaříme doměkka a vodu slijeme. Brambory budou mít nejen skvělou barvu, ale i chuť.

Jídlo podáváme se zeleninovou oblohou dle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno