

| Ingredience: | |
| velký květák | 1 ks | 
| vejce | 4 ks | 
| jemný sýr Grand Gusto | 1 lžíce | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
| jarní cibulka | 1 ks | 
| máslo | dle potřeby | 
| pažitka | dle chuti | 
| Příloha: | |
| nové brambory | dle potřeby | 
Tradiční jídlo, které jsem se snažila trošku vylepšit, a proto jsem přidala ke klasickému mozečku ještě sýr. Bylo to opravdu vynikající.
Květák kuchyňsky upravíme, rozebereme na větší růžičky a dáme vařit do vody se solí a kmínem. Přecedíme, květák nasekáme najemno. Na másle zpěníme pokrájenou cibulku i s natí, přidáme orestovat nasekaný květák, přimícháme vejce a necháme srazit. Zamícháme. Nakonec vsypeme ke květákovému mozečku jemný sýr Grand Gusto, krátce promícháme a vypneme. Dozdobíme pažitkou. Podáváme s novým bramborem a rajčátky.
Podrobné info: