Pažitka
Název:

Květákový mozeček se sýrem Grand Gusto

vegetariánský recept


Květákový mozeček se sýrem Grand Gusto


Ingredience:
Ingredience:
velký květák1 ks
vejce4 ks
jemný sýr Grand Gusto1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
jarní cibulka1 ks
máslo dle potřeby
pažitka dle chuti
Příloha:
nové brambory dle potřeby
Postup přípravy:

Tradiční jídlo, které jsem se snažila trošku vylepšit, a proto jsem přidala ke klasickému mozečku ještě sýr. Bylo to opravdu vynikající.

Květák kuchyňsky upravíme, rozebereme na větší růžičky a dáme vařit do vody se solí a kmínem. Přecedíme, květák nasekáme najemno. Na másle zpěníme pokrájenou cibulku i s natí, přidáme orestovat nasekaný květák, přimícháme vejce a necháme srazit. Zamícháme. Nakonec vsypeme ke květákovému mozečku jemný sýr Grand Gusto, krátce promícháme a vypneme. Dozdobíme pažitkou. Podáváme s novým bramborem a rajčátky.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno