

| Ingredience: | |
| menší květák rozebraný na malé růžičky | 1 ks | 
| chlazené listové těsto | 1 balení | 
| zakysaná smetana | 1 kelímek | 
| čerstvý baby špenát | 2 hrsti | 
| cherry rajčátka | 100 g | 
| tvrdý sýr | 150 g | 
| dijonská hořčice | 1 - 2 lžičky | 
| vejce | 3 ks | 
| čerstvé oregano | 1 hrst | 
| muškátový oříšek | špetka | 
| sůl | dle chuti | 
| čerstvě namletý pepř | špetka | 
Milovníci slaných koláčů, těšte se. Pokud máte rádi květák, jste u toho správného receptu a už rozehřívejte troubu.
V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen špetka – je velmi aromatický!) a nasekanými lístky oregana.
 Květákové růžičky předvařte v osolené vodě asi 2–3 minuty, aby zůstal "al dente". Jakmile květák slijete přes cedník, prolijte ho velmi studenou vodou, díky tomu zůstanou růžičky bělostné a pevné na skus.
 Listové těsto vyválejte natenko na velikost koláčové formy. Formu vyložte připraveným těstem a pravidelně na něj rozložte růžičky květáku. Mezi květák rozdělte špenátové listy a na půlky rozkrájená cherry rajčátka. Celý quiche poté zalijte připraveným krémem a zasypte nastrouhaným sýrem.
 Připravený quiche dejte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30–40 minut. Podávejte ho ještě teplý, ale skvěle si na něm pochutnáte i druhý den zastudena.