Pažitka
Název:

Květákový quiche z celozrnné mouky


Květákový quiche z celozrnné mouky


Ingredience:
Těsto:
celozrnná hladká mouka330 g
máslo170 g
sůl6 g
velké vejce (nebo 2 malá)1 ks
voda60 ml
Náplň:
květák1/2 ks
smetana ke šlehání1/2 kelímku
menší cibule1 ks
vejce2 ks
šunka100 g
tvrdý sýr150 g
sůl špetka
pepř špetka
muškátový oříšek špetka
Postup přípravy:

Slaný koláč s náplní z květáku ovoněný muškátovým oříškem....

Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme vychladit do lednice. Mezitím si obereme květák na malé růžičky a na deset minut předvaříme. Polovinu uvařených růžiček odložíme stranou a druhou polovinu umixujeme spolu s polovinou kelímku smetany. K pyré přidáme na oleji osmahnutou cibulku a šunku, zbylý květák, 2 vejce, nastrouhaný tvrdý sýr a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 
Těsto rozválíme na plát vysoký necelý centimetr, vyložíme s ním kulatou zapékací misku, kterou jsme předtím vymazali sádlem, propícháme na několika místech vidličkou a na pět minut předpečeme v troubě. Poté do něj nalijeme květákovou směs a pečeme dalších cca 35 minut na 170°C.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno