Pažitka
Název:

Kynuté pečivo s rozinkami a vanilkou


Kynuté pečivo s rozinkami a vanilkou


Ingredience:
Ingredience:
prosátá hladká mouka500 g
sůl špetka
cukr100 g
máslová Hera100 g
žloutky2 ks
droždí1/2 kostky
mlékocca 250 ml
citronová kůra dle chuti
rozinky namočené v rumu dle chuti
vanilka dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro vás recept na moučník ke kávičce, který je úplně jednoduchý a přitom velice chutný.

V míse rozetřeme droždí s cukrem, dvěma lžícemi mouky a čtyřma lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teplém místě vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme zahřáli vnitřek z vanilkového lusku. Než ale mléko vlijeme do těsta, necháme ho trochu zchladnout. Rozpustíme v něm sůl a rozkvedláme žloutky. Přidáme rozinky. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme vykynout a pak těsto zpracujeme do žádaných tvarů. Potřeme bílkem a posypeme sezamem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno