

| Ingredience: | |
| droždí | 15 g |
| cukr | 1/2 lžičky |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| vlažné mléko | 75 ml |
| špaldová mouka na chleba a pečivo | 250 g |
| mléko | 30 ml |
| máslo | 25 g |
| vejce | 1 ks |
| sůl | 1/2 lžičky |
| máslo | kousek |
| česnek | 1 stroužek |
| nastrouhaný čedar | dle potřeby |
Tentokrát trošku slaného pečení. Z trouby to moc krásně vonělo.
Z droždí, cukru, hladké mouky a vlažného mléka si připravím kvásek. Přidáme špaldovou mouku, mléko, změklé máslo, vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca hodinu na teple. Těsto vyválíme na obdélník, potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem, posypeme nastrouhaným čedarem. Těsto srolujeme a nakrájíme na 8 šneků, které vložíme do vymazané formy, potřeme máslem a necháme alespoň 20 minut kynout. Šneky pečeme při 200°C 30 minut.
Podrobné info: