Pažitka
Název:

Kynutí špaldoví šneci s čedarem a česnekem


Kynutí špaldoví šneci s čedarem a česnekem


Ingredience:
Ingredience:
droždí15 g
cukr1/2 lžičky
hladká mouka2 lžíce
vlažné mléko75 ml
špaldová mouka na chleba a pečivo250 g
mléko30 ml
máslo25 g
vejce1 ks
sůl1/2 lžičky
máslo kousek
česnek1 stroužek
nastrouhaný čedar dle potřeby
Postup přípravy:

Tentokrát trošku slaného pečení. Z trouby to moc krásně vonělo.

Z droždí, cukru, hladké mouky a vlažného mléka si připravím kvásek. Přidáme špaldovou mouku, mléko, změklé máslo, vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca hodinu na teple. Těsto vyválíme na obdélník, potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem, posypeme nastrouhaným čedarem. Těsto srolujeme a nakrájíme na 8 šneků, které vložíme do vymazané formy, potřeme máslem a necháme alespoň 20 minut kynout. Šneky pečeme při 200°C 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno