Pažitka
Název:

Kynutý cukeťák s uzeným masem


Kynutý cukeťák s uzeným masem


Ingredience:
Ingredience:
nahrubo nastrouhaná cuketa4 hrnky
hrubá mouka4 hrnky
vejce2 ks
čerstvé droždí1 kostka
mléko1 hrnek
rozpuštěné sádlo3 pol. lžíce
majoránka1 hrst
česnek1 palička
uzené maso1 hrstka
sůl1 špetka
cukr1 špetka
Postup přípravy:

Nechcete někdo cuketu? Aneb další recept, jak zpracovat ten zelený zahrádkářský a chutný český "plevel".

Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a vložíme do cedníku. Necháme kapat a asi po půlhodině pořádně vymačkáme veškerou tekutinu. Přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem. Promícháme a rozdrobíme kostku droždí. Přidáme špetku cukru. Rozklepneme vejce, přilijeme olej nebo sádlo, prolisujeme česnek, rozdrolíme majoránku, posekané uzené maso, promícháme a přisypeme postupně mouku. Raději po částech, přisypat můžeme vždycky. Promícháme a ještě dosolíme, spolkne to celkem hodně soli, mělo by to chutnat skoro až přesoleně. Necháme na teplém místě vykynout.

Pekáč vymažeme dostatečně olejem nebo sádlem a hmotu do něj vyklopíme, urovnáme a necháme ještě chvilku nakynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 180C a pekáč do ní vložíme. Jakmile se nám utvoří pevný povrch, potřeme shora olejem nebo sádlem, můžeme i několikrát během pečení. Pečeme dozlatova. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno