Pažitka
Název:

Kynutý víkendový koláč


Kynutý víkendový koláč


Ingredience:
Těsto:
špaldová mouka500 g
droždí3/4 kostky
vejce3 ks
máslo60 g
mléko150 ml
čekankový sirup dle chuti
rumová tresť dle chuti
sůl špetka
Náplň:
tvaroh500 g
Šmakoun krém pomerančový1 ks
meruňky dle chuti
Žmolenka:
máslo80 g
vločky dle chuti
ořechy dle chuti
rozinky dle chuti
čekankový sirup dle chuti
skořice dle chuti
Postup přípravy:

Ke kynutí mám respekt. Jak k tomu na těle, což se mi také někdy úspěšně daří, tak k droždí, ale toto je tak jednoduché, že není třeba se bát.

Na plotýnce rozehřejeme mléko s máslem. Do velké mísy dáme špaldovou mouku, špetku soli, čekankový sirup, do důlku vejce a nadrobíme droždí. Zalijeme mlékem s máslem a propracujeme těsto. Můžeme přidat tresť.

Necháme kynout pod utěrkou cca hodinu.

Připravíme si žmolenku.

Pak těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 15 minut, pak plech vytáhneme a potřeme tvarohem smíchaným s pomerančovým krémem. Poklademe ovocem a posypeme žmolenkou.

Pečeme cca 60 minut dle Vaší trouby do zlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno