Pažitka
Název:

Kyprá banánová bábovka


Kyprá banánová bábovka


Ingredience:
Ingredience:
hladká špaldová mouka200 g
polohrubá pšeničná mouka100 g
třtinový cukr100 g
povolené máslo125 g
vejce3 ks
zakysaná smetana200 ml
hodně zralé banány2 ks
kypřící prášek2 lžičky
jedlá soda1/2 lžičky
skořice1 lžička
utlučená vanilka dle chuti
nasekaná hořká čokoláda nebo čokofleky dle chuti
Postup přípravy:

Sladká tečka za sobotním obědem nesmí chybět. Krásně nadýchaná banánová bábovka se zakysanou smetanou je nejchutnější, co jsem za poslední dobu pekla - vláčná, přesto nádherně kyprá, žádná těžká buchta, jak by se od banánu mohlo čekat.

Troubu rozehřejeme na 180°C, kouskem másla vymažeme a hrubou moukou vysypeme formu na bábovku.

Povolené máslo, cukr a celá vejce vyšleháme mixérem, přidáme na hrubo rozmačkané (stačí mezi prsty) banány, zakysanou smetanu, mouku, kypřící prášek sodu a koření. Rozmixujeme dohladka a nakonec přidáme čokoládu, tu zamícháme ručně. Vlijeme do připravené formy, uhladíme a šoupneme do trouby. Upečení zkontrolujeme klasicky špejlí - v nejvyšším místě zapíchneme až na dno a musíme ji vytáhnout krásně suchou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno