

| kýta z divočáka | 1 - 1,2 kg |
| kořenová zelenina | 20 dkg |
| velká cibule | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| sádlo | dle potřeby |
| pepř | 5 kuliček |
| nové koření | 4 kuličky |
| bobkový list | 2 ks |
| vývar | na podlévání |
| jíška | dle potřeby |
| brusinkový kompot | 15 dkg |
| pomeranč | 1 ks |
| hořčice | 1 lžička |
| strouhaný muškátový oříšek | špetka |
| strouhaný křen | dle chuti |
| červené víno | 1 dl |
| třtinový cukr | 2 lžíce |
Provoněná zvěřina na víně....
Zvěřinu odblaníme a osolíme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a přidáme koření. Když je zelenina orestovaná, posypeme lehce třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme vývarem. Na pánvičce orestujeme maso. Přendáme k zelenině. Dusíme v pekáči za občasného podlévání vývarem do měkka (cca1 - 1,5 hod). Maso vyndáme do tepla a nakrájíme na porce. Vyndáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Do šťávy přidáme brusinkový kompot, nakrájené kousky oloupaného pomeranče, hořčici, muškátový oříšek, kousek nastrouhaného křenu, dosolíme, přidáme červené víno, zahustíme jíškou, krátce povaříme a na závěr rozmixujeme.
Podrobné info: