Pažitka
Název:

Kýta z mladého divočáka s pikantní omáčkou


Kýta z mladého divočáka s pikantní omáčkou


Ingredience:
kýta z divočáka1 - 1,2 kg
kořenová zelenina20 dkg
velká cibule1 ks
sůl dle chuti
sádlo dle potřeby
pepř5 kuliček
nové koření4 kuličky
bobkový list2 ks
vývar na podlévání
jíška dle potřeby
brusinkový kompot15 dkg
pomeranč1 ks
hořčice1 lžička
strouhaný muškátový oříšek špetka
strouhaný křen dle chuti
červené víno1 dl
třtinový cukr2 lžíce
Postup přípravy:

Provoněná zvěřina na víně....

Zvěřinu odblaníme a osolíme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a přidáme koření. Když je zelenina orestovaná, posypeme lehce třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme vývarem. Na pánvičce orestujeme maso. Přendáme k zelenině. Dusíme v pekáči za občasného podlévání vývarem do měkka (cca1 - 1,5 hod). Maso vyndáme do tepla a nakrájíme na porce. Vyndáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Do šťávy přidáme brusinkový kompot, nakrájené kousky oloupaného pomeranče, hořčici, muškátový oříšek, kousek nastrouhaného křenu, dosolíme, přidáme červené víno, zahustíme jíškou, krátce povaříme a na závěr rozmixujeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno