Pažitka
Název:

Kytičky z bramborové kaše a polenty s mákem a švestkami


Kytičky z bramborové kaše a polenty s mákem a švestkami


Ingredience:
Ingredience:
bramborová kašecca 830 g
polenta10 lžic
vypeckované švestky9 - 10 ks
mák na posypání
máslo dle potřeby
cukr na posypání
Postup přípravy:

Dnes jsem si položila tak trochu Nerudovskou otázku, a to co s ní? Měla jsem namysli bramborovou kaši, která mi tu zbyla od včerejšího oběda. Nikdo ji nechtěl a tak jsem si řekla, že ji přeci jen zužitkuji. Když mě napadla tato bramborová varianta a měla jsem tu pár švestek, tak mák byla pak jasná kombinace.

V míse si smícháme bramborovou kaši a polentu. Vznikne tužší těsto, které pomocí stěrky rozetřeme na plech (či do nižší zapékací mísy), vyložený pečící folií (plech o rozměrech (37×25 cm). Těsto by mělo být o výšce cca 5 mm. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut. Až okraje začnou mírně hnědnout.

Necháme trochu vychladnout a pak buď nožem nakrájíme čtverce či jiné námi požadované tvary, nebo pomocí vykrajovátka, vykrojíme zvolený tvar. Já jsem se rozhodla pro kytičky. Kytičky pak posypeme mákem, poprášíme cukrem (medem) a pokapeme rozpuštěným máslem, přidáme k nim pokrájené švestky a můžeme podávat.

Jinak těsto je možné využít i jako variantu slané přílohy.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno