Pažitka
Název:

Lahodný perník s povidly


Lahodný perník s povidly


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka220 g
prášek do pečiva1/2 lžičky
prášek do perníku1/2 lžičky
kakao20 g
mletá skořice špetka
třtinový cukr80 g
vejce3 ks
rum1 a 1/2 lžíce
povidla dle potřeby
kokos dle potřeby
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Postup přípravy:

Perník máme u nás doma moc rádi. Když ho navíc promažete povidly a posypete kokosem, pak teprve dostane ten pravý šmrnc.

Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku) s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme žloutky a rum. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet) a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Vychladlý perník vyklopíme z formy, rozkrojíme a potřeme povidly. Přiklopíme zpět, znovu potřeme povidly i na povrchu moučníku. Na závěr posypeme kokosem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno