Pažitka
Název:

Lasagne s mletým masem a kysaným zelím


Lasagne s mletým masem a kysaným zelím


Ingredience:
Ingredience:
lasagne1 balení
mleté maso500 g
kysané zelí500 g
bujon2 dcl
smetana ke šlehání200 g
zakysaná smetana200 g
domácí kečup6 lžic
cibule2 ks
česnek2 stroužky
strouhaný eidam200 g
sůl dle chuti
pepř špetka
vegeta bez glutamátu špetka
mletý kmín špetka
voda1 dcl
Postup přípravy:

Zkuste si netradiční lasagne, které vaše dítko slupne, jako malinu. Jednoduché, rychlé a chutné.

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme bujonem a dusíme 10 minut. Ve druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek, přidáme maso, sůl, pepř, drcený kmín, kečup (použila jsem domácí), zalijeme vodou a dusíme také 10 minut. Po 10 minutách k zelí přidáme obě smetany a promícháme. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, vrstvu zelí, vrstvu masa a rozetřeme. Pokračujeme další vrstvou lasagní a celý postup opakujeme, až je pekáček plný(já jsem měla 4 vrstvy). Nakonec posypeme sýrem a dáme zapéct na 180°C na 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ola Kopová

    zavřít okno