Pažitka
Název:

Lečo


Lečo


Ingredience:
Ingredience:
rajčata500 g
paprika500 g
sádlo nebo olej2 lžíce
velká cibule2 ks
česnek2 stroužky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem si připravila pár láhví leča na zimu. Pokud mi zůstanou nějaká rajčata a papriky a hrozí, že by se zkazily, nebo jsou jen kupované a nejsou chuťově dobré, tak vždy připravuji lečo. Až bude nouze, co uvařit rychle k večeři, tak jen vylijeme do hrnce, prohřejeme, přidáme vejce, párek, nebo klobásku a večeře bude hned hotová. A v zimě to určitě přijde k chuti…

Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené papriky a necháme trochu orestovat. Pak přidám pokrájená rajčata a trochu prolisovaného česneku. Směs osolíme, opepříme a necháme podusit, aby se přebytečná voda odpařila. Pak už jen horkou směsí naplníme sklenice, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno