Pažitka
Název:

Ledové koláčky


Ledové koláčky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
vlažné mléko250 ml
žloutky2 ks
vejce1 ks
kvasnice1 kostka
sůl špetka
olej8 lžic
cukr5 lžiček
Hera či máslo250 g
Postup přípravy:

Proč ledové? Protože tuk, který se dává do těsta, musí být na kost zmražený a ne jen z lednice vychlazený. Navíc toto těsto stráví celou noc v lednici, takže se na stole dlouho neohřeje.

Z výše uvedených surovin, krom tuku si vypracujeme těsto. Poté si ho vyklopte na pomoučněný vál a posypte nahrubo nastrouhaným tukem.

Těsto přeložte jako dopis a lehce rozválejte. Znova složíme a zase rozválíme. Po třetím složení ho dáme do dostatečně velkého sáčku a uložíme na noc do lednice.

Pokud druhý den nemůžete péct, tak se nic neděje. Těsto na vás počká a vůbec nic mu to neubere ani na chuti a ani na síle kynout.

Druhý den si tedy těsto rozválíme na 1 cm silný plát a rozdělíme rádýlkem na jednotlivé porce. Jak velké koláče chcete, záleží jen na vás.

Naplníme náplní, namočíme do rozšlehaného vejce pak do drobenky a spojem dolů uložíme na plech s pečícím papírem.

Pečeme na 180°C, dokud nejsou krásně růžové.

Po upečení lze potřít rumem smíchaným s rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno