Pažitka
Název:

Ledový jáhlový dezert se skořicí, višněmi a hruškou


Ledový jáhlový dezert se skořicí, višněmi a hruškou


Ingredience:
Ingredience:
jáhly60 g
skořice Grešík1/2 lžičky
višně200 g
hruška1 ks
mandle na ozdobení
Postup přípravy:

Letos se urodilo velké množství višní, hodně jsme jich zamrazili a protože tatínek potřeboval místo v mrazáku na kousek vepřového tak jsme ze zásob trošku ukrojili.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody společně se skořicí 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.

Připravíme si ovoce. Já měla mražené - višně, necháme je povolit, přidáme nastrouhanou hrušku, vše společně s jáhly rozmixujeme. Na vrch přidáme pár mražených třešní a mandlí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno