Ingredience: | |
vařená cizrna či z nálevu | 1/2 hrnku |
sušená rajčata (naložená v oleji) | 5 - 6 ks |
červená paprika | 1/2 ks |
cuketa | cca 50 g |
salát (nejlépe hlávkový, ledový, římský, dubáček...) | pár listů |
černé olivy | hrstka |
čerstvá petrželka | pár snítek |
koriandr | pár snítek |
římský kmín | špetka |
mořská sůl | špetka |
sezamová semínka | 1 lžíce |
olivový olej | 2 - 3 lžíce |
citronová šťáva | cca lžíce |
Poslední dva týdny jsem připravovala nové tašky k prodeji na jarmarku a prakticky od rána do večera jsem jen šila. Na vaření ani recepty (a často ani jídlo) prostor nezbýval…
Každopádně dnes sdílím další z mých oblíbených rychlovek: lehce orientální cizrnový salát se sušenými rajčaty.
Perfektní kombinace chutí, kterou si dopřávám ráda o víkendu jako součást brunche anebo ke snídani – to si pak salát doplním navíc o domácí placky (třeba pohankové nebo špaldové). A je pravda, že někdy si jej dávám i k obědu či večeři, takže vlastně kdykoliv mám chuť na šťavnatou porci zeleniny a luštěnin. Doporučuju určitě vyzkoušet, ať už ke snídani či kdykoliv během dne.
Cuketu nakrájím na kousky a lehce orestuju na pánvičce. Papriku pokrájím na drobno a do salátu dávám buď čerstvou nebo ji také krátce orestuji spolu s cuketou. A dále už jen krájím/trhám a vše míchám…
Salát omyju a natrhám na drobné kousky.
Sušená rajčata, olivy a bylinky pokrájím.
Přidám cuketu, papriku a cizrnu.
Posypu kmínem, solí a semínky.
Zakapu olivovým olejem a šťávou z citronu.
Vše důkladně promíchám a podávám k jídlu.
Přeji krásný podzimní víkend!
A těším se příští týden u nového receptu…
Podrobné info: