Pažitka
Název:

Lehce orientální cizrnový salát se sušenými rajčaty

bezlepkový recept


Lehce orientální cizrnový salát se sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
vařená cizrna či z nálevu1/2 hrnku
sušená rajčata (naložená v oleji)5 - 6 ks
červená paprika1/2 ks
cuketacca 50 g
salát (nejlépe hlávkový, ledový, římský, dubáček...) pár listů
černé olivy hrstka
čerstvá petrželka pár snítek
koriandr pár snítek
římský kmín špetka
mořská sůl špetka
sezamová semínka1 lžíce
olivový olej2 - 3 lžíce
citronová šťávacca lžíce
Postup přípravy:

Poslední dva týdny jsem připravovala nové tašky k prodeji na jarmarku a prakticky od rána do večera jsem jen šila. Na vaření ani recepty (a často ani jídlo) prostor nezbýval…

Každopádně dnes sdílím další z mých oblíbených rychlovek: lehce orientální cizrnový salát se sušenými rajčaty.

Perfektní kombinace chutí, kterou si dopřávám ráda o víkendu jako součást brunche anebo ke snídani – to si pak salát doplním navíc o domácí placky (třeba pohankové nebo špaldové). A je pravda, že někdy si jej dávám i k obědu či večeři, takže vlastně kdykoliv mám chuť na šťavnatou porci zeleniny a luštěnin. Doporučuju určitě vyzkoušet, ať už ke snídani či kdykoliv během dne.

Cuketu nakrájím na kousky a lehce orestuju na pánvičce. Papriku pokrájím na drobno a do salátu dávám buď čerstvou nebo ji také krátce orestuji spolu s cuketou. A dále už jen krájím/trhám a vše míchám…

Salát omyju a natrhám na drobné kousky.

Sušená rajčata, olivy a bylinky pokrájím.

Přidám cuketu, papriku a cizrnu.

Posypu kmínem, solí a semínky.

Zakapu olivovým olejem a šťávou z citronu.

Vše důkladně promíchám a podávám k jídlu.

Přeji krásný podzimní víkend!

A těším se příští týden u nového receptu…

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Pavlína Hlavačková

    zavřít okno