Pažitka
Název:

Lehce pálivé mangové rizoto

vegetariánský recept


Lehce pálivé mangové rizoto


Ingredience:
Ingredience:
rýže Arborio3/4 hrnku
mango1 ks
limeta na šťávu1/2 ks
šalotka1 ks
česnek2 stroužky
zázvor (5 cm)1 kousek
mletý kmín1/2 lžičky
nové koření rozdrcené5 kuliček
oregáno5 větviček
zeleninový vývar1 hrnek
třtinový cukr3 lžičky
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga. Kdo nezkusí, neuvěří té rafinované chuti.

Šalotku, česnek a zázvor nakrájíme na velmi malé kostičky. Do nádoby PH (pomalý hrnce) dáme trochu olivového oleje, rozehřejeme na sporáku. Přidáme šalotku, česnek a zázvor. Lehce orestujeme a přidáme vypranou a okapanou rýži. Promícháme a necháme asi 3 minuty restovat - znovu promícháváme, osolíme, opepříme, přilijeme vývar, víno a limetkovou šťávu.
Promícháme a přendáme nádobu ze sporáku do základny (z pánve do PH). Zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Asi po půl hodině odklopíme a přidáme veškeré koření a cukr. A znovu mícháme, přiklopíme a necháme dojít.

Mango nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho do risotta asi 5 minut před koncem - jen aby se prohřálo. Poté můžeme servírovat.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno