

| Ingredience: | |
| chlazená kuřecí játra | 500 g |
| cibule | 2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| sádlo | 1 lžíce |
| sterilovaná červená paprika | 3 lžíce |
| anglická slanina | 100 g |
| ostrý kečup | 3 lžíce |
| cukr | špetka |
| kmín | špetka |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| kuřecí gelový bujon Knorr | 1 ks |
Pikantní kuřecí játra k hranolkům či rýži, nejsou nikdy špatným tipem na teplou večeři. Dvě decka červeného vína a romantika je za dveřmi.
Játra odblaníme a zbavíme případného tuku a krevních sraženin. Nakrájíme na velikost sousta. Na sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit. Přidáme na céčka nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme játra, bujon, na plátky pokrájený česnek, kečup a restujeme cca 5 minut. Dolijeme trochou vody a dusíme cca 10 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme např. s rýží.
Podrobné info: