Pažitka
Název:

Lehké kuřecí kousky na rozmarýnu, uzeném česneku a šťávě z limetky


Lehké kuřecí kousky na rozmarýnu, uzeném česneku a šťávě z limetky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí paličky4 ks
křídla6 ks
hrubá mořská sůl dle chuti
pepř dle chuti
citron nebo limetka - šťáva1 ks
uzený česnek1 menší palice
rozmarýn2 snítky
olivový olej dle potřeby
vývar nebo voda na podlévání
máslo na zjemnění
Příloha:
brambory nebo bramborová kaše dle chuti
Postup přípravy:

Kuře, stehýnka, paličky, křídla, prostě cokoliv z drůbeže, připravované na citronu, rozmarýnu a česneku je lahodné a má výbornou chuť. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat.

Kuřecí paličky a křídla dobře ze všech stran potřeme hrubou mořskou solí, čerstvě mletým pepřem a dáme v misce do chladu cca na 2 hodiny. 

Předehřejeme si troubu. Limetku (nebo bio citron) dobře omyjeme a uděláme do ovoce nožíkem cca 8 - 10 dírek, kam vložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Okolo kuřecího masa poklademe stroužky uzeného česneku.

Kuřecí paličky a křídla vyjmeme z lednice, zakapeme olivovým olejem a vložíme do pekáčku s limetkou nebo citronem (i se snítkami rozmarýnu). Podlijeme vodou nebo vývarem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů dozlatova. Při pečení maso podléváme výpekem. Nakonec zjemníme plátkem másla. Na závěr pečení odstraníme z pekáčku limetku, rozmarýn i česnek.

Podáváme s bramborem nebo se sýrovou bramborovou kaší (kaše a strouhaná mozzarella).

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno