

| Ingredience: | |
| brambory | 750 g | 
| šťáva z citronů | 2 ks | 
| kůra z biocitronu | 1 ks | 
| dijonská hořčice | 1 lžíce | 
| panenský olivový olej | 120 ml | 
| sůl | dle chuti | 
| chilli | dle chuti | 
| jarní cibulka | 4 ks | 
| hladkolistá petržel | hrst | 
Lehký, pikantní, hodící se nejlépe ke grilovanému masu či rybě.
Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí nakrájíme na asi 1 cm silné plátky (kousky).
Do misky nastrouháme kůru z citronu a vymačkáme šťávu. Přidáme hořčici a metličkou šleháme. Pomalu, za stálého šlehání, přikapáváme olivový olej. Vytvoří se nám jakási řidší majonéza. Podle chuti dosolíme a okořeníme chilli. Nalijeme na brambory. Přidáme na slabší plátky nakrájenou cibulku a nasekanou petržel. Promícháme a necháme proležet.
Podrobné info: