Pažitka
Název:

Lehký bramborový salát


Lehký bramborový salát


Ingredience:
Ingredience:
brambory750 g
šťáva z citronů2 ks
kůra z biocitronu1 ks
dijonská hořčice1 lžíce
panenský olivový olej120 ml
sůl dle chuti
chilli dle chuti
jarní cibulka4 ks
hladkolistá petržel hrst
Postup přípravy:

Lehký, pikantní, hodící se nejlépe ke grilovanému masu či rybě.

Brambory uvaříme ve slupce. Po vychladnutí nakrájíme na asi 1 cm silné plátky (kousky).

Do misky nastrouháme kůru z citronu a vymačkáme šťávu. Přidáme hořčici a metličkou šleháme. Pomalu, za stálého šlehání, přikapáváme olivový olej.  Vytvoří se nám jakási řidší majonéza. Podle chuti dosolíme a okořeníme chilli. Nalijeme na brambory. Přidáme na slabší plátky nakrájenou cibulku a nasekanou petržel. Promícháme a necháme proležet.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno