Pažitka
Název:

Lehký dortík


Lehký dortík


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka1 hrnek
cukr1/2 hrnku
mléko1/2 hrnku
olej1/2 hrnku
prášek do pečiva1/2 balíčku
vejce2 ks
kakao dle chuti
Krém:
pomazánkové máslo1 kelímek
zakysaná smetana2 kelímky
smetana na šlehání1 kelímek
moučkový cukr dle chuti
rum nebo pár kapek rumové tresti pár kapek
margotka dle chuti
Postup přípravy:

Skvělý dezert, který určitě zachutná každé návštěvě....

Těsto:
Vše krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao.

Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící těsta a vždy 3 lžíce světlého, 2 lžíce tmavého, až do vypotřebování všeho těsta  Pečeme cca 20-30 minut na 160 stupňů.

Po vychladnutí na korpus dáme krém, který připravíme tak, že vyšleháme  pomazánkové máslo s cukrem dle chuti, přidáme zakysané smetany a smetanu na šlehání. Můžeme přidat trošku rumu nebo rumové tresti. Povrch posypeme strouhanou margotkou a dáme do lednice nejlépe přes noc vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno