Pažitka
Název:

Letní špagetový salát

vegetariánský recept


Letní špagetový salát


Ingredience:
Ingredience:
špagety přelámané napůl350 - 400 g
cherry rajčátka, na půlky200 g
cuketa, na kostky1 ks
salátová okurka, na půlkolečka1 ks
velká žlutá paprika, na proužky1 ks
větší čevená cibule, na kostičky1 ks
černé olivy, na plátky1 sklenička
lístky čerstvé bazalky dle chuti
Dressing:
italský instantní dressing Knorr2 pytlíčky
kvalitní olej dle potřeby
voda dle potřeby
vinný ocet dle chuti
strouhaný parmazán50 g
sezamová semínka1 lžíce
sladká paprika1 lžička
česnekový prášek1/4 lžičky
Postup přípravy:

Nevím jak vy, ale já přes léto vždy dost obměním jídelníček. Tělo si podle mě samo řekne, že místo sytých jídel chce raději lehké pokrmy a svěží saláty. Přes léto je navíc k dispozici tolik čerstvé lokální zeleniny, která má, na rozdíl od té ze supermarketu. skutečnou chuť. Při brouzdání internetem jsem na jednom z blogů našla zajímavý salát ze zeleniny a špaget a musela jsem ho samozřejmě hned vyzkoušet. Jelikož výsledek byl více než dobrý, chtěla bych se s vámi teď podělit o recept. Salát se hodí jako lehké hlavní jídlo nebo jako příloha třeba při letním grilování.

Špagety uvaříme ve velkém hrnci, tak aby byly al dente, prolijeme studenou vodou a dáme vychladnout. Přimíchejte do špaget trochu olivového oleje, aby se nelepily.

Všechnu zeleninu omyjeme, nakrájíme a dáme do velké mísy. Přidáme vychladlé špagety a promícháme. Všechny suroviny na dressing důkladně prošleháme a necháme pár minut odstát. Poté ještě jednou dressing promícháme a přelijeme přes salát. Vše důkladně zamícháme a dáme chladit na hodinu do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno