Název:Letní tvarohový koláč
Ingredience:
| Ingredience: |
| angrešt | 80 - 100 g |
| červený rybíz | 100 g |
| borůvky | 100 g |
| měkký tvaroh | 250 g |
| smetana ke šlehání | 200 ml |
| zakysaná smetana | 100 ml |
| velká vejce | 3 ks |
| vanilkový lusk nebo lžičk vanilkové esence | dle chuti |
| cukr krupice | 80 g |
| máslo | 150 g |
| hladká mouka | 225 g |
| ledová voda | 75 ml |
| sůl | špetka |
Postup přípravy:V tomto dezertu se snoubí vůně vanilky, jemnost tvarohu a smetany, kyselost borůvek a rybízu, rafinovanost angreštu a teplo slunce ze všech plodů, které právě dozrávají.
Nejdříve si připravte těsto a to tak, že rukou rozmíchejte mouku s chladným máslem až vznikne hrubá drobenka. Přidejte vodu a sůl a ještě pořádně rukou zpracujte na těsto. To dejte odpočinout do lednice (alespoň na půl hodiny).
V míse rozšlehejte vejce, tvaroh, smetany, cukr, špetku soli a dřeň vanilkového lusku.
Formu na koláč vyložte pečícím papírem a dejte do ní rozválené těsto, které důkladně ve formě rozložte, nezapomeňte na okraje.
Těsto propíchejte vidličkou a zasypte fazolemi. Dejte předpéct na 170°C na cca 10 minut do
trouby. Sundejte fazole a dejte na koláč ovoce.
Zalijte tvarohovou směsí a pečte 30-40 minut.
Koláč by měl být uprostřed ještě trošku rosolovitý.
Dejte vychladit.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno