

| rozdrobené levandulové květy | 2,5 lžíce |
| mléko | 1 hrnek |
| máslo | 85 g |
| cukr krystal | 1 hrnek |
| hladká mouka | 1 hrnek |
| celozrnná mouka | 1 hrnek |
| vejce | 2 ks |
| prášek do pečiva | 1 sáček |
| sůl | špetka |
| med | 1 lžíce |
| citronová kůra | trošku |
| Krém: | |
| vanilkový puding | 1 sáček |
| mléko | 0,25 l |
| plnotučný tvaroh ve vaničce | 125 g |
| máslo | dle chuti |
| skořice | 1 lžička |
| cukr (moučkový) | dle chuti |
| levandule | 1/2 lžíce |
| Ingredience: |
Levandule je pro mě jedna z nejkrásnějších a nejvoňavějších květin. Připomíná mi dovolenou u moře i horké letní dny, když zrovna není hezky. Teď je ale pořádné vedro a levandulové muffiny by proto mohly být ideálním dezertem. Nejsou příliš sladké a nádherně voní.
Do hrnce nalijte mléko, přidejte 2,5 lžíce levandule, máslo a med. Nechte pomalu přicházet k varu. Krátce povařte a odstavte, aby vám směs začala pomalu chladnout. V míse smíchejte všechny suché ingredience. Po vychladnutí přidejte levandulovou směs spolu s vejci. Plňte do košíčků a pečte na 180 stupňů cca 15 minut – vyndejte, až bude povrch muffinů pevný a zlatý. Nepečte však příliš dlouho, aby nebyly vysušené.
NÁVOD NA KRÉM:
Z pudingu, mléka a cukru uvařte hustou směs (jako když vaříte normální puding, akorát s menším množstvím mléka – bude velmi tuhý). Po vychladnutí zašlehejte máslo a tvaroh. Poté přidejte skořici a levanduli. Nechte lehce ztuhnout v lednici a zdobícím sáčkem aplikujte na vychladlé muffiny.
Hotové muffiny ozdobte celými kvítky. Pokud máte odvahu, klidně je můžete i sníst. Já je však před konzumací radši sundám.
Podrobné info: